Blauw-zwart feest in Brussel is compleet: ook de 'Profvoetballer van het Jaar' is voor Club Brugge

14 mei 2018 21:49

Brussel was van Club Brugge maandagavond. Na de Rookie van het Jaar en de Coach van het Jaar won een speler van blauw-zwart ook de titel van 'Profvoetballer van het Jaar'. Meestal een prijs die wel deugd doet, want hij wordt gekozen door de collega-voetballers.

Vanaken moest op de Gouden Schoen nog genoegen nemen met een vierde plaats, na Vormer, Tielemans en Dendoncker, maar nu stak hij zijn ploegmaat wel de loef af. Door zijn collega's werd hij voor zijn Nederlandse kapitein verkozen. Met een duidelijke voorsprong zelfs van 86 punten. 

Elke speler mocht een top drie kiezen en telkens drie, twee en één punten uitdelen. Vanaken kreeg zo 358 punten van 75 procent van de spelers in 1A en 1B, die een geldige stem uitbrachten. Ruud Vormer kreeg er 272. Het podium werd vervolledigd door Junior Edmilson met 168 punten.

Met vier in top tien

In de top tien stonden er met Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby trouwens nog twee Club-spelers. Adrien Trebel is de eerste Anderlecht-speler op plaats acht. Ryota Morioka eindigde nog net tiende, maar de meeste van die punten zal hij gekregen hebben als speler van Waasland-Beveren.

Top tien Profvoetballer van het Jaar

  1. Vanaken (Bruges, 358 pts)

  2. Vormer (Bruges, 272 pts)

  3. Edmilson (Standard 168 pts)

  4. Limbombe (Bruges 128 pts)

  5. Carcela (Standard 123 pts)

  6. Pozuelo (Genk 108 pts)

  7. Diaby (Bruges 81 pts)

  8. Trebel (Anderlecht 78 pts)

  9. Chevalier (Courtrai 72 pts)

  10. Morioka (Anderlecht 52 pts)

Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.