Nu is het Clubfeest helemaal af: Anthony Limbombe krijgt ook nog eens de Ebbenhouten Schoen

14 mei 2018 23:50

Een absolute feestavond is het Pro League Gala in Brussel geworden voor Club Brugge. De nieuwbakken landskampioen zag Wesley, Ivan Leko en Hans Vanaken prijzen wegkapen en Anthony Limbombe zorgde voor een formidabel orgelpunt met de Ebbenhouten Schoen.

De 23-jarige flankaanvaller van Club brak dit seizoen helemaal door en had met zes goals en evenveel assists een belangrijk aandeel in de vijftiende landstitel. Onder Ivan Leko groeide de ex-speler van KRC Genk en het Nederlandse NEC uit tot een moderne winger die ook defensief meer dan zijn deel van het werk opknapte.



Limbombe maakte ook indruk op bondscoach Roberto Martínez en schopte het zelfs tot Rode Duivel. De Ebbenhouten Schoen maakt zijn topseizoen compleet. Andere kanshebbers op die prestigieuze prijs, die jaarlijks de beste speler van Afrikaanse origine bekroont, waren Hassane Bandé (KV Mechelen), Mehdi Carcela (Standard), Christian Luyindama (Standard) en Ibrahima Seck (Genk).



Vorig jaar was het Youri Tielemans die met de trofee aan de haal ging. Vervolgens versierde de stijlrijke middenvelder van RSC Anderlecht een toptransfer naar het Franse AS Monaco. Het is trouwens al van 2000 geleden dat Club Brugge nog eens deze prijs in ontvangst mocht nemen. Toen was Hervé Nzelo-Lembi de laureaat. 

Glenn Bogaert - Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.