Blijft of vertrekt Brugse goaltjesdief na nieuwe titel? "Een belangrijk moment in mijn carrière"

15 mei 2018 19:42

Club Brugge wil de meeste van zijn sterkhouders ook volgend jaar nog aan zich binden om geen mal figuur te slaan in de Champions League. Al gaf Abdoulay Diaby eind april al aan dat hij zeker zou vertrekken. Of brengt het Kampioenenbal daar toch verandering in?

Diaby had een groot aandeel in de tweede titel van Club Brugge in drie jaar tijd. Met 15 doelpunten is de Malinees ook de topschutter van dienst van de landskampioen. "Voor mezelf was het een mooi seizoen. We zijn kampioen, dat vond ik nog heel wat belangrijker dan mijn goals", aldus de aanvaller. 

Eind april gaf Diaby al aan dat hij na dit seizoen zou vertrekken. Of brengt het avontuur in de CL daar alsnog verandering in? "Het is een belangrijk moment in mijn carrière. Ik ben 27 jaar. Het wordt ongetwijfeld een moeilijke beslissing die ik moet nemen."

Nieuwe uitdaging

Al lijkt de ex-aanvaller van Moeskroen de deur op een kier te laten. "In het voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren. Al staat het vast dat ik ook wel ergens uitkijk naar een nieuwe uitdaging", vervolgt Diaby. "Ik ben twee keer kampioen geworden met een superploeg. Maar voor het vervolg zullen we moeten afwachten."

Bart Ver Elst

Club Brugge
 
 
Reacties.