Ondanks de misnoegde reacties: daarom waren de uitshirts van Anderlecht de voorbije jaren roze, fluogroen, grijs en nu koraal


Foto: © photonews 15 mei 2018 07:59

De nieuwe uitshirts van RSC Anderlecht lokten zondag heel wat reactie uit. De spelers van paars-wit trokken de nieuwe truitjes een eerste keer aan op het veld van Anderlecht.

Anderlecht betrad het veld niet in paars-wit, maar wel in een zalmroze kleur. De Belgische recordkampioen zet zo de trend van de jongste jaren voort. Toen koos kledingsponsor Adidas al voor roze, fluogroene en grijze uitshirts.

In de keuze van Adidas heeft Anderlecht weinig tot geen inspraak, aldus Het Laatste Nieuws. De Brusselaars hebben met de Duitse gigant het lucratiefste kledingcontract van het land. Adidas stelt zelf een kleur en ontwerp voor, dat de club vervolgens al dan niet kan accepteren. Doorgaans gaat Anderlecht gewoon akkoord.

Een uitshirt dat ieder jaar van kleur verandert, brengt nu eenmaal geld op. Het roze exemplaar van het seizoen 2014-2015 bleek het best verkochte uittenue ooit. Kortom, opvallende kleuren gaan goed over de toonbank. Ook bij andere Europese grootmachten als Barcelona en Bayern München zien we deze trend overigens terugkeren.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.