Peter Maes blikt vooruit op PO2-finale, maar heeft ook een groter doel in het achterhoofd: "Volgend seizoen in de top acht eindigen"

15 mei 2018 08:45

De finale van play-off 2 staat vast: Zulte Waregem ontvangt Sporting Lokeren op 23 mei. Beide ploegen zijn de oververdiende winnaar van hun respectievelijke groep en moeten nu onderling uitmaken wie voor een Europees ticket mag strijden.

Maar eerst is er nog een slotspeeldag in de play-offs. Of toch voor één hen. Lokeren speelt op de laatste speeldag nog in Sint-Truiden, terwijl Zulte Waregem door het forfait van Lierse extra rust heeft. "Dat is nu eenmaal de situatie", zegt Peter Maes.

"Vergeet niet dat wij ook de mogelijkheid hebben om bepaalde jongens te laten rusten. Spelers op één gele kaart van schorsing zullen sowieso niet spelen en verder zullen er nog sommigen rust krijgen. Het is de bedoeling dat iedereen zo fris mogelijk zit."

Volgend seizoen in het achterhoofd

Dat zal nodig zijn om een Essevee in bloedvorm te verslaan. "Hun voetbal en statistieken in play-off 2 zijn wellicht nog indrukwekkender dan die van ons. Maar goed, dat wordt een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die willen vooruit voetballen en iets willen tonen. Het is aan ons om daar een resultaat neer te zetten. Want nu we zo ver geraakt zijn, willen we uiteraard ook voor die grote finale gaan."

"Ons verlof is met drie dagen uitgesteld, maar dat nemen we er graag bij", zegt Maes met een knipoog. Bij winst kan dat zelfs een week worden. "Ja, maar zo ver gaan we nog niet kijken. Dan is volgend seizoen een grotere prioriteit, want we willen dan veel beter doen en bij de eerste acht eindigen."

Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.