Potentiële Rode Duivel Brandon Mechele telt af naar maandag, maar: "Ik ga niet van de daken schreeuwen hoe goed ik ben"

15 mei 2018 23:05

De plaatsjes voor spelers uit de Jupiler Pro League in de selectie van Roberto Martinez zijn bijzonder schaars. Eén van degenen die wel kans maakt, is Club Brugge-verdediger Brandon Mechele. Maandag weten we of hij meereist naar Rusland.

Na hét sterkste seizoen van zijn carrière maakt de kersverse kampioen des te meer kans om voor het eerst opgeroepen te worden voor België. "Ik had wel gehoopt om met de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië te mogen spelen. Vooral omdat iedereen erover sprak. Ik was een beetje ontgoocheld, maar goed, een dag later was dat al voorbij. Ik weet wat ik kan en niet kan. Ik wil niets forceren", vertelt hij over zijn internationale ambities in weekblad Humo. 

Ik had wel gehoopt om met de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië te mogen spelen - Brandon Mechele

Philippe Clement, ooit nog zijn trainer bij de Brugse beloften, zei eens: 'de nationale ploeg is de volgende stap'. Mechele valt uit de lucht: "Heeft hij dat gezegd? Wel, aan die stap werken we nog (lacht)."

"Puur verdedigend hoor ik bij de beteren in België, dat durf ik wel zeggen. En de nationale ploeg, we zien wel of het er van komt. Ik wil vooral niet overkomen als een snoever, ik ga niet van de daken schreeuwen hoe goed ik ben. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die dat wel deden, die de stap naar de nationale ploeg zetten en plots veranderden", aldus een nuchtere Mechele."

Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.