Vanden Stock heeft het helemaal afgegeven: "Verdien ik dit? Waarschijnlijk wel"


Foto: © photonews 15 mei 2018 06:00

De zaal stond recht toen Roger Vanden Stock zijn 'Lifetime Achievement Award' ging ophalen op het Pro League Gala. Een eerbetuiging die de 75-jarige ex-voorzitter van Anderlecht veel deugd deed.

Vanden Stock - de meest aimabele mens die we ooit in het voetbalwereldje zijn tegengekomen - glimde. Valse bescheidenheid is trouwens niet voor hem weggelegd, wat in dit geval ook niet op zijn plaats zou zijn. "Verdien ik dit? Waarschijnlijk wel, als ik de spontane reactie zag van iedereen in de zaal", lachte hij. 

"Ik wist op voorhand niets. Ze hadden me wel gezegd dat ik er zeker moest zijn, dus ik wist wel dat er iets te gebeuren stond. Hoe mijn leven nu is? Anders. Ik ben weer beginnen golfen, ik geniet meer. Ik heb vijf weken vakantie in de bergen genomen. Of ik nog steeds goed ben in golf? Steeds minder", zei hij met een grijns. Het kan hem gestolen worden, genieten is het devies...

Al leeft hij nog mee met Anderlecht, het is anders. Hij laat er zijn slaap niet meer door. "Ik heb Anderlecht zien spelen in Gent. De fut was eruit. Maar gedaan is gedaan. Ik heb er zoveel jaren mee geleefd, nu is het anders. En als je derde eindigt, moet je jezelf in vraag stellen."

Voor Vanden Stock komt voetbal nu zelfs niet meer op de tweede plaats. "Ik heb mijn afscheid van de supporters genomen in Celtic, al wist ik dat toen nog niet. Iemand zei me toen: ze waren fantastisch, je moet ze bedanken. Ik was dat ook al van plan, want ze waren echt fantastisch. Iedereen in de club verdient het beste. Maar na die eerste helft in Standard was de wilskracht weg. Volgend seizoen beter..."

Woensdag krijgt u een groot interview met Kiki Vanden Stock waarin ze onder meer praat over zwarte pistes afglijden zonder helm op haar 75ste!

Anderlecht
 
 
 
Reacties.