Venanzi laat eindelijk in zijn kaarten kijken over coach voor volgend seizoen: "Het zal misschien bizar lijken..."

16 mei 2018 10:19

Je kan het amper nog geruchten noemen dat Standard volgend seizoen niet doorgaat met Sa Pinto. Iedereen is ervan overtuigd dat Michel Preud'homme het roer in Luik gaat overnemen. Vanuit het bestuur was het echter bijzonder stil. Bruno Venanzi heeft nu echter toch in zijn kaarten laten kijken.

Venanzi was dinsdagavond te gast op de Algemene Vergadering van 'La Famille des Rouches', de supportersfederatie van Standard. Uiteraard werd hij daar op de man af gevraagd wat de plannen zijn voor volgend seizoen. 

Een direct antwoord over de trainerssituatie kwam er niet, maar wie tussen de lijnen kan lezen... "Jullie zullen zien dat we snel een keuze zullen maken", noteerde HLN. "Misschien zullen sommige beslissingen bizar lijken, maar we hebben op lange termijn gedacht. Onze T1 zal de eerste training op 18 juni leiden."

Dat die training niet onder de leiding zal staan van Ricardo Sa Pinto mag wel duidelijk wezen. De timing van de uitspraken is ook niet helemaal verrassend. Dat Venanzi nu de stilte doorbreekt, is nadat Standard bijna zeker is van de tweede plaats. Een punt op Charleroi volstaat daarvoor. Daarna zou het wel eens snel gedaan kunnen zijn voor Ricardo Sa Pinto.

Johan Walckiers

Standard
 
 
Reacties.