Vandenbempt is Sa Pinto beu: "Het wordt tijd dat het seizoen gedaan is"

16 mei 2018 10:38

Van Sa Pinto kan je veel zeggen, maar dat het een saaie kwast is, dat niet. Dat bewees hij door 25 minuten lang ene Hein Vanhaezebrouck aan de schandpaal te nagelen. Not done, volgens velen.

Ook Peter Vandenbempt was er niet mee opgezet, hij had het erover in zijn column in Sport/Voetbalmagazine. "Uit respect voor de familie van Hein Vanhaezebrouck zou hij zijn niet-collega niet persoonlijk aanvallen. Zo begon Ricardo Sá Pinto zijn opzienbarende slotrede op Sclessin. Waarna hij Vanhaezebrouck een lafaard en een racist noemde en hem de trofee van slechtste coach in 99 jaar ‘clásico’ tussen Standard en Anderlecht overhandigde, ‘de enige die hij dit seizoen kon winnen’."

Wat uithalen naar een andere trainer betreft, zette de Portugees een nieuwe standaard -Peter Vandenbempt

"Een tirade van 25 minuten. Zijn speech was grondig voorbereid, zijn Engels deed de ondertitelaar in coma belanden en wat uithalen naar een andere trainer betreft, zette de Portugees een nieuwe standaard. Het was met de persconferentie van Sá Pinto als met de onbestrafte handsbal van Ruud Vormer: je zit erop te kijken en je vraagt je af of het wel echt is. Twee keer was het antwoord helaas: ja, zeker! Volgend weekend is het seizoen voorbij en dat is echt niets te vroeg."

Sander De Graeve

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.