"Het mooie succes van Club Brugge heeft vele vaders, maar grootste ruiker bloemen mag toch in zijn handen gestopt worden"

16 mei 2018 20:33

Zijn eerste jaar als trainer bij Club Brugge en het is al meteen raak voor Ivan Leko. De 40-jarige Kroaat heeft het voorbije seizoen indruk gemaakt met zijn aanpak en krijgt na het veroveren van de landstitel dan ook heel wat lof toegezwaaid.

Ook Peter Vandenbempt heeft mooie woorden in petto voor Leko: "Het mooie succes van Club Brugge heeft vele vaders maar de grootste ruiker bloemen mag toch in de handen van trainer Ivan Leko gestopt worden", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.  

Succesvol elftal 

Met de onvoorwaardelijke steun van zijn bazen was Leko na een begin dat niet evident was een vastberaden leider die zijn passie en uitgesproken offensieve ideeën overtuigend kon overplanten op zijn spelersgroep en zo van Club Brugge een aantrekkelijk voetballend én succesvol elftal maakte", aldus de voetbalman van Radio 1.

"Naast het veld was de stijlvolle Kroaat een waardige ambassadeur voor Club Brugge die communiceerde zoals zijn ploeg voetbalde : offensief en positief. De middelbare (trainers)school bij OHL en STVV werkte Leko af met voldoening, het eerste jaar aan de universiteit slaagde hij cum laude. Bevestigen in het tweede jaar is nu de boodschap: een Europese uitdaging ligt te wachten." 

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.