Da-ag, Marseille! Griezmann dompelt landgenoten met twee goals onder in rouw en wint Europa League met Atlético


Foto: © photonews 16 mei 2018 22:39

Atlético Madrid heeft zijn ervaring laten spreken in de finale van de Europa League. Het klopte Olympique Marseille -dat al vroeg zonder sterspeler Payet viel- met 0-2. Op een manier zoals enkel een team van Simeone dat kan.

Die was er overigens niet bij. Simeone moest van in de tribune toekijken wegens geschorst door de UEFA. Het was Marseille dat -gesteund door de vele supporters in Lyon- het beste begon, maar Valère Germain liet dé kans liggen.

Daarna kwamen er nog furieuze aanvallen van de Zuid-Fransen, maar één foutje was genoeg om de wedstrijd helemaal naar de kant van Atlético te laten kantelen. Anguissa kreeg een harde bal van doelman Mandanda niet onder controle en Correa wees Griezmann de weg naar de 0-1. De Fransman miste uiteraard niet.

Na dat doelpunt werd het nog erger voor Marseille, dat sterspeler Dimitri Payet door een blessure al snel moest wisselen. Bij Marseille zat werkelijk alles tegen en de moed zonk hen in de schoenen. Zeker toen Griezmann na de rust ook snel de 0-2 maakte.

Atlético controleerde de wedstrijd uit, dus kregen we verder een vrij saaie finale. Aanvoerder Gabi mocht na een heerlijke actie nog de 0-3 tegen de touwen knallen en zo won de Europese ervaring het van de Franse jeugd. Marseille zal wel nog altijd mogen terugkijken op een fantastisch Europees parcours, dat begon in... Oostende.

Griezmann was de held in wat wellicht zijn laatste Europese match voor Atlético was. Barcelona trekt immers heel hard aan zijn mouw.

Europa League \\ Marseille \\ Atlético Madrid
 
 
 
Reacties.