Put Timmy Simons voor toekomstige rol bij Club inspiratie uit ervaring met bepaalde ploegmaats? "Die had er veel meer kunnen uithalen, maar zijn levensstijl..."

16 mei 2018 18:38

Dat Timmy Simons na zijn actieve carrière bij Club Brugge zal blijven, staat al een tijdje vast. Maar wat hij precies gaat doen bij de club van zijn hart? Dat zal de (nabije) toekomst moeten uitwijzen. Al lijkt de 41-jarige ouderdomsdeken toch al vaag iets in gedachten te hebben...

"Ze hebben mij gevraagd wat ik nu precies zou willen doen. Ik wéét het nog niet. Ik weet niet waar het kriebelt. Maar toch meer in een begeleidende rol, niet zuiver in de technische staf. Het moet nog in detail worden uitgewerkt", klinkt het in Het Laatste Nieuws.  

Rijper maken

Een gloednieuwe rol binnen Club Brugge? "Dat weet ik niet. In het verleden zijn er toch ook al linietrainers geweest. Ik praat over het begeleiden van goede beloften die overstappen naar de A-kern of zelfs huidige jongens uit de A-kern. Een Dennis bijvoorbeeld. Met zulke jongens specifiek werken of ze op een bepaalde manier rijper maken. Want ze hébben nog veel te leren, ondanks dat ze soms denken dat ze..."

Simons ziet het dus eventueel wel zitten om de jonge gasten die wat sturing nodig hebben onder zijn hoede te nemen: "Er zit zoveel meer in zulke jongens, maar ze moeten het zelf beseffen. Bij sommigen komt dat besef te laat, als ze ergens zitten waar ze eigenlijk niet meer willen zitten. Gedoz bijvoorbeeld, die had er veel meer kunnen uithalen, maar zijn levensstijl..."

Lees HIER trouwens alles over het voornemen van voorbeeldprof Timmy Simons om toch nog actief te blijven als voetballer, zij het dan op een lager niveau dan 1A. 

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.