Courtois wil 'all the way' gaan met Rode Duivels: "Stel dat je de finale speelt..."

16 mei 2018 23:32

Een fitte Thibaut Courtois is natuurlijk altijd de doelman die het Belgische doel zal proberen leeghouden op het WK. Voor de gouden generatie is het los van de omstandigheden hét moment om echt iets klaar te spelen en dat weet ook Courtois.

Het komt natuurlijk wel allemaal kort op elkaar en voor Courtois, die dit seizoen al enkele kwaaltjes had, is dat geen geschenk. "Stel dat je de finale van het WK speelt: niet eens vier weken later begint de competitie weer. Wat gaan ze geven: twee of drie weken vakantie? Je lichaam is nooit hersteld", verzekert hij. 

De interviewer van Het Laatste Nieuws stelt vervolgens voor om die 'stel dat' weg te laten en zonder verbloemingen aan de finale te denken. "Die ambitie is er. Op een WK moet je all the way durven gaan. Het is ook het moment om het te doen."

Piekpunt

Velen zeggen dat het nu of nooit is voor de 'gouden generatie' van het Belgische voetbal. "Misschien niet iedereen, maar de meesten zitten op hun piekpunt in hun carrière. Dat duurt misschien nog twee, nog vier jaar, maar we moeten ook niet verrast zijn dat een paar jongens na het WK afzwaaien", stelt Courtois. "'t Is moeilijk om in te schatten wie van de jongere generatie zal doorstromen, maar ’t is niet zo dat er plots een lichting komt die je zag boomen zoals de onze."

Premier League \\ Chelsea \\ België
 
 
 
Reacties.