Er moet KBVB-directeur iets van het hart over Rode Duivel: "Die kritiek op hem... Ik word er gek van"

17 mei 2018 14:38

Volgende maandag starten de Rode Duivels de voorbereiding op het WK. Dan maakt ook Roberto Martinez zijn lijst van 23 (plus 12 reserves) bekend. Technisch directeur van de KBVB, Chris Van Puyvelde, weet dat het erop of erover is. En hij rekent op de kwaliteiten van Romelu Lukaku.

Uiteraard komen ook Hazard, De Bruyne, Mertens... aan bod, maar over Lukaku heeft hij toch iets speciaals te zeggen. "Hoe hier al is gekapt op Romelu snap ik niet. Vanaf zijn zestiende was dat een topspits, met één fantastische kwaliteit: scoren. De kritiek op hem... Daar word ik persoonlijk gek van", aldus Van Puyvelde in S/V Magazine.

"In het stadion is het vaak zo geweest. Schandalig vind ik dat. Stilaan draaien mensen bij en hoor je ook al eens: ‘Hmm, Romelu kan toch voetballen.’ Omdat hij een keer een overstapje doet, of een beweging maakt. Dat kon hij op zijn zestiende ook al."

We moeten meer uitgaan van de kwaliteiten van de spelers

Lukaku heeft - net als anderen - de juiste omgeving nodig gehad om open te bloeien. "Laat spelers vooral spelen op hun kwaliteiten. Batshuayi komt in Duitsland en hop... Ik kan me inbeelden dat Antonio Conte met zijn fixatie voor looplijnen meer moeite met hem had, maar in dat Duitse Ruhrgebied past hij als gegoten. Laat ons meer uitgaan van de kwaliteiten van spelers. Ook bij de jeugd.’

Johan Walckiers

Manchester United \\ België
 
 
Reacties.