Dure aanvaller wil dit seizoen snel vergeten en kijkt al vooruit: "Hij zal vechten voor een nieuwe kans bij AA Gent"

17 mei 2018 17:25

Op 22 mei van vorig jaar, daags na de laatste PO-wedstrijd, stelde AA Gent met grote trom Mamadou Sylla voor. Bijna exact een jaar later zit de 24-jarige aanvaller in een totaal andere situatie.

Na zijn 13 doelpunten voor KAS Eupen haalde Gent de Senegalees voor bijna 4 miljoen euro in huis. De centrumspits ondertekende een vierjarig contract. "Sylla koos bewust voor het project van AA Gent, ondanks de interesse van andere clubs", vertelt zijn manager Mark Volders in gesprek met Voetbalkrant.com. "Bovendien wilde Hein Vanhaezebrouck hem er graag bij."

"Van een spits die voor veel geld werd gehaald, verwacht je doelpunten"

Eind september vertrok Vanhaezebrouck bij de Buffalo's. Sylla kon de verwachtingen met 2 doelpunten en 4 assists niet inlossen. Yaremchuk en Janga kregen langzamerhand de voorkeur.

"In de wedstrijden die Sylla speelde, deed hij het niet zo slecht. Alleen volgden de doelpunten niet", gaat Volders verder. "Die verwacht je nu eenmaal van een spits die voor veel geld werd gehaald. Het heeft natuurlijk ook te maken met de manier hoe je met zulke situaties omgaat. Lukasz Teodorczyk stond bij Anderlecht ook lang droog, en begon uiteindelijk toch te scoren."

"Teodorczyk stond bij Anderlecht ook lang droog en begon uiteindelijk toch te scoren"

Sylla wil snel een streep onder dit seizoen trekken en de blik vooruit richten naar de komende voorbereiding. "Wat betreft zijn mentaliteit en werkkracht kan je hem niets verwijten. Aan zijn voetballende kwaliteiten ligt het niet, het werd gewoon niet het jaar dat hij zelf voor ogen had. Maar hij zal vechten voor een nieuwe kans bij Gent", besluit Volders.

Diederik Geypen

KAA Gent \\ Eupen
 
 
Reacties.