Wat gaat Gent-huurling (goed voor 11 goals en 15 assists) volgend seizoen doen? Winger legt het zelf uit

17 mei 2018 17:02

Bij Zulte Waregem komen de aanvallers meer dan ooit goed tot hun recht. Een van de spelers die doorheen het hele seizoen een constante was, is een huurling die goed ligt bij de fans. Normaliter is hij er volgend seizoen niet meer bij, of toch?

Peter Olayinka was van meet af aan belangrijk voor Zulte Waregem. Met zijn rushes, dribbels, voorzetten en doelpunten had hij in aanvallend opzicht heel veel waarde voor Essevee. De huurling van Gent scoorde over alle competities heen 11 keer én gaf ook nog 15 assists.

11 goals, 15 assists

Reken daarbij ook nog een aantal strafschoppen die hij uitlokte (en een aantal andere had moeten krijgen) en de waarde van Olayinka mag niet worden onderschat. Bovendien deed hij ook verdedigend meer dan zijn duit in het zakje, door in minuut 93 soms in de eigen box nog een bal weg te werken na een lange loopactie.

Onvermoeibaar en oerdegelijk, het maakt van de Nigeriaan een potentiële meerwaarde voor Zulte Waregem. Maar ook voor Gent, zijn moederclub waar hij nog tot 2019 onder contract ligt. Tot dusver speelde hij echter nog geen minuut voor de Buffalo's.

Volle bak om Zulte Waregem aan Europees voetbal te helpen

"Ik voel me goed bij Zulte Waregem. Na het seizoen keer ik in principe terug naar AA Gent en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Als Essevee me zou willen houden, dan zou dat wel leuk zijn", is Olayinka - die ook goed ligt bij de fans - alvast gelukkig bij zijn huidige club.

En wat als AA Gent vijfde wordt? "Als die laatste match in de Ghelamco Arena is om Europees voetbal, dan ga ik in ieder geval volle bak om Zulte Waregem aan Europees voetbal te helpen." 

Aernout Van Lindt

KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.