Coosemans kijkt terug op zijn debuutjaren bij Club Brugge: "Koster had het lef om mij als 18-jarige voor de leeuwen te gooien"


Foto: © photonews 18 mei 2018 13:25

Colin Coosemans werd op z'n 25ste door de redactie en lezers van Voetbalkrant.com verkozen tot Doelman van het Jaar 2016-2017. Zijn debuut voor Club Brugge ligt alweer zeven jaar in het verleden.

Toen voormalige goalies Stijn Stijnen en Geert De Vlieger geblesseerd raakten, dropte Adrie Koster de 18-jarige Coosemans in doel. "Koster was heel belangrijk voor mijn carrière", vertelt de doelman bij Voetbalkrant.com.

"Een trainer moet een beetje een boon voor je hebben, en ook het lef om een jonge knaap van 18 voor de leeuwen te gooien. Zeker met de druk die bij Club heerste. Gelukkig ging het meteen goed."

Koster onder druk

Coosemans debuteerde in de Europa League tegen Villarreal en stond enkele dagen later in doel tegen AA Gent. Nadien verzeilde hij opnieuw op de bank, tot de jaarwisseling. "Dat was een periode waarin Koster onder druk kwam te staan", herinnert Coosemans zich nog goed.

Veel trainers zouden onder druk teruggrijpen naar ervaring, Koster redeneerde omgekeerd

"Toenmalig voorzitter Pol Jonckheere eiste een 6 op 6 tegen Gent en Charleroi. Veel trainers zouden dan teruggrijpen naar ervaring, want dan kan je zo weinig mogelijk fout doen. Maar Koster redeneerde omgekeerd."

"Hij was realistisch genoeg om te beseffen dat trainers ontslagen worden, en dus zette hij mij en Thibaut Van Acker in de ploeg, als een soort van erkentelijkheid. Dat getuigde van veel durf."

4-5 tegen Genk

Blauw-zwart speelde dat seizoen play-off 1. Het jaar erop moest Koster na een knotsgekke 4-5-nederlaag tegen KRC Genk vertrekken. Ook Coosemans verloor zijn plaats aan nieuwkomer Bojan Jorgacevic.

"Dat zijn de wetten van het voetbal", besluit Coosemans. "Door een samenloop van omstandigheden (enkele foutjes, een trip met de nationale beloften, een nieuwe coach, ...) koos Christoph Daum voor Jorgacevic. Ik hield er rekening mee dat dit wel eens het einde zou kunnen zijn van mijn Brugse periode."

Jupiler Pro League \\ Primera Division \\ Beker van België \\ Europa League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ AA Gent \\ Roeselare \\ Villarreal \\ KV Mechelen \\ Bilzen-Waltwilder
 
 
 
Reacties.