Bart Verhaeghe legt uit waarom de Belgische voetbalbond (KBVB) nog voor het WK het contract van Roberto Martinez openbrak


Foto: © photonews 18 mei 2018 11:18

Roberto Martinez verlengde zijn contract bij de Belgische voetbalbond (KBVB) tot 2020. Een opvallende beslissing, enkele weken voor het WK.

"Deze beslissing wordt normaal later genomen, na het WK, maar soms moet je durven verrassen in het voetbal", verkondigde KBVB-ondervoorzitter Bart Verhaeghe vrijdag op een persmoment. "We hebben gekozen voor stabiliteit en duidelijkheid. De spelers en staf weten nu wat er na de wereldbeker zal gebeuren."

Bij de KBVB is men zeer te spreken over Martinez. "Roberto deed het op sportief vlak goed. Hij tilde deze groep naar een hoger niveau. Daar is de derde plaats op de wereldranking een bewijs van."

Belangrijke ambassadeur

"Dat hij aan dezelfde condities voor twee jaar bijtekende, toont aan dat zijn motivatie niet het geld, maar wel de passie is. Hij gelooft in deze ploeg en in het Belgische voetbal. Met Roberto Martinez hebben we een belangrijke ambassadeur voor het Belgische voetbal in huis", besluit Verhaeghe.

België
 
 
 
Reacties.