Bekerstunt van formaat in Duitsland, Real Madrid geeft

19 mei 2018 22:55

De finale van de DFB-Pokal heeft een verrassing van formaat opgeleverd. Landskampioen Bayern München liep een blauwtje op tegen Eintracht Frankfurt. In Spanje kon Real Madrid La Liga niet met een zege afsluiten.

Bayern wilde de dubbel pakken in Duitsland, maar kwam van een kale reis thuis. De Rekordmeister beet in het zand en ging met 1-3 ten onder.

Na 11 minuten zette Rébic de 0-1 op het bord. Een voorsprong die tot in de tweede helft bleef staan, want pas in minuut 53 kon Lewandowski de bordjes weer in evenwicht hangen.

Verlengingen leken in de maak, maar in het slot duwde Eintracht Frankfurt door. Opnieuw Rebic en invaller Gacinovic legden de 1-3-eindstand vast. Kovac, die volgend seizoen aan het roer van Bayern staat, zadelde zijn toekomstige fans op met een kater.

Snelle 0-2 niet voldoende voor Real

De Koninklijke kende een verschroeiende start uit bij Villarreal. Al na een halfuur spelen stond Real 0-2 voor na goals van Bale en Ronaldo. Met een sterk laatste kwart kwam de thuisploeg nog stevig terug. Martinez en Samu Castillejo sleepten een gelijkspel uit de brand. Volgende week zaterdag speelt Real de Champions League-finale tegen Liverpool.