STVV mist de kansen om seizoen met winst af te sluiten tegen Lokeren

19 mei 2018 21:57

Sint-Truiden heeft het seizoen in eigen huis niet kunnen afsluiten met een overwinning. De Kanaries hadden voldoende kansen om afstand te nemen van Lokeren, maar misten onder meer een strafschop.

Peter Maes gunde heel wat jongens rust met het oog op de finale tegen Zulte Waregem. Hij bracht liefst 7 nieuwe namen in vergelijking met de vorige wedstrijd. Jongens als Skulason, De Ridder, Hupperts en Miric liepen er niet bij. Bij STVV hield Jonas De Roeck het bij 3 wijzigingen: Teixeira, Bourard en Asamoah kwamen aan de aftrap.

Een match zonder enige inzet en met zoveel wijzigingen, dat kan twee kanten opgaan: twee teams die vrijuit voetballen of die zonder veel interesse spelen. Het werd een mix van de twee. Veel overtuiging, grinta en tempo zagen we niet, maar wel 2 ploegen die voluit hun kans gingen.

Na het openingskwartier had Akpom de score moeten openen, maar hij bleef kappen tot hij de bal verloor. Lokeren stak vooral via Soder de neus enkele keren aan het venster. Uiteindelijk was het Bezus die een prima voorzet van De Norre tegen de touwen trapte, maar drie minuten later stelde Lokeren alweer gelijk via Cevallos: 1-1. Meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging het spel goed op en neer. De grootste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Bezus en Akpom mikten in het zijnet. Teixeira stuitte met een mooie hak op doelman De Wolf, die zich eveneens onderscheidde door een penalty van Kitsiou te stoppen.

Sint-Truiden kon het meest aanspraak maken op de drie punten, maar sluit het seizoen af met een gelijkspel. Peter Maes moet Lokeren nu klaarstomen voor de finale tegen Zulte Waregem.