Slechte verliezer Mourinho: "Ik ben benieuwd wat de reacties zullen zijn, als ik zo speel..."

20 mei 2018 11:30

José Mourinho verloor zaterdag de finale van de FA Cup tegen zijn ex-team Chelsea. De Portugees, die zelf al veel kritiek kreeg over zijn behoudende manier van spelen, vond achteraf dat de zege van de Londenaren niet verdiend was.

Mourinho toonde zich geen al te beste verliezer. "Als ik zo zou spelen met mijn team, kan ik me al inbeelden wat de mensen zouden zeggen. Ik ben benieuwd naar de reacties op deze zege van Chelsea", klonk het op zijn persconferentie. 

Het verlies kwam zwaar aan. "Ik heb Chelsea gefeliciteerd. Het is mijn ex-club en ik moet respect tonen, maar ik denk niet dat het een verdiende zege was. Ik denk dat wij de beste ploeg waren. Ik ben eigenlijk benieuwd wat mensen zullen zeggen en schrijven na deze finale. Als ik zo defensief gespeeld zou hebben dan kan ik mij de reacties levendig inbeelden."

Lukaku gemist

Ook over het bankzittersstatuut van Lukaku sprak hij. "Het was moeilijk om tegen een team te spelen dat met 9 verdedigt zonder Romelu Lukaku." Lukaku was niet volledig fit en viel pas in na 70 minuten. Je hebt die presence nodig. Chelsea is niet dom. Conte weet ook dat we zonder Lukaku en Fellaini niet genoeg aanwezigheid hadden in de zestien. Hij wist dat als hij 8 of 9 spelers voor de zestien zette, Chelsea dominant zou zijn."

Johan Walckiers

Manchester United \\ Chelsea
 
 
Reacties.