Round-up: wanneer spelen onze Belgische teams in Europa?

20 mei 2018 20:22

Het doek over de Jupiler Pro League is gevallen, de prijzen zijn (zo goed als) verdeeld. Wie komt wanneer in actie in de Europese bekers?

Club Brugge 

Club Brugge is kampioen en mag dus rechtstreeks naar de poulefase van de Champions League. Het zal daar (meer dan waarschijnlijk) in pot 4 worden ondergebracht en mag zich aan een zware dobber verwachten tussen september en december.

Standard

Standard kon Anderlecht afhouden voor de tweede plaats en mag daardoor naar de voorrondes van de Champions League. Het komt in de derde voorronde uit op 7 of 8 augustus en mag mits winst door naar de play-offs. De Rouches zijn sowieso verzekerd van de groepsfase van de Europa League.

Anderlecht

Dat is ook Anderlecht. Zij profiteren van de bekerwinst van Standard om het derde ticket te grijpen, een plekje dat recht geeft op de groepsfase van de Europa League.

Gent

AA Gent is vierde en dus mogen de Buffalo's naar de Europa League. Zij stromen in tijdens de derde van vier kwalificatierondes en spelen op 9 en 16 augustus hun eerste wedstrijden. Als ze die positief uitsluiten, dan komen ze naar de laatste voorronde.

Genk/Zulte Waregem/Lokeren

Racing Genk speelt een barragewedstrijd tegen de winnaar van play-off 2, Zulte Waregem of Sporting Lokeren. Dat geeft recht op een ticket voor de tweede voorronde, op 26 juli en 2 augustus.

Charleroi

Charleroi werd zesde in play-off 1 en is zo uitgeschakeld voor Europees voetbal volgend seizoen.

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.