Geen Champions League voor Chelsea, einde verhaal voor Courtois en Hazard? "Zou me niet verbazen" en "Hij zou zelfs liever bij Liverpool dan Chelsea spelen"

21 mei 2018 11:39

Chelsea verloor op de laatste speeldag van de Premier League in eigen huis en eindigde het seizoen op een schamele vijfde plek. Geen voetbal in de Champions League dus voor het team van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Of maken die daar snel ex-team van?

Zowel Hazard als Courtois verlengden vooralsnog hun contract bij Chelsea niet. Doordat het team volgend seizoen geen Champions League speelt, lijken de geruchten enkel maar te kunnen aanzwengelen. Onder meer Real Madrid wordt vaak genoemd in het kader van beide namen.

Blijven?

“Ik zou niet blijven bij Chelsea …”, opende Bob Peeters de debatten in Sports Late Night. Waarop Geert De Vlieger lachend inpikte: “Als jij bij Chelsea zou zitten, dan zou ik blijven hoor.” Maar alle gekheid op een stokje, volgens Peeters heeft Hazard een ploeg nodig waar hij attractief voetbal kan brengen. “Als hij zou mogen kiezen, zou hij liever voor Liverpool dan Chelsea spelen denk ik zelfs.”

“Of ze moeten blijven? De vraag is vooral of ze willen blijven”, aldus nog De Vlieger. “Ze hebben prikkels nodig en dertig punten achterstand op Manchester City maak je niet in een seizoen zomaar goed. Als de Champions League dan ook al wegvalt en ze niet vol voor de prijzen meedoen volgend jaar … Als Real Madrid dan komt aankloppen, het zou me niet verbazen als een of allebei van hen andere oorden zou opzoeken.”

Aernout Van Lindt

Manchester United \\ Chelsea
 
 
Reacties.