Legendarische Rode Duivel reageert op afwezigheid Nainggolan : "Dit is verschrikkelijk, deze selectie is een klucht"

21 mei 2018 15:45

Maandagmiddag veroorzaakte Roberto Martinez een storm op sociale en traditionele media door Radja Nainggolan niet op te roepen voor het WK in Rusland. Daarop kondigde de middenvelder van AS Roma zijn afscheid van de nationale ploeg aan. Philippe Albert reageert scherp.

De voormalige verdediger van Newcastle United en de Rode Duivels heeft het moeilijk om de lijst van Martinez te begrijpen. "Hij heeft geen keuze gemaakt, heeft de deadline gemist en dat staat me niet aan. Hij had het over 'waardering' voor enkele spelers. Dat is niet wat een bondscoach moet doen, die moet keuzes maken op basis van de kwaliteiten en de gebreken van de spelers", aldus Albert bij de RTBF.

We moeten zowat het enige land zijn dat zonder één van de beste middenvelders ter wereld naar het WK kan trekken -Philippe Albert

"Het is een klucht van een selectie die nog voor veel discussie zal zorgen, zeker als het niet goed uitdraait in Rusland." Vooral de afwezigheid van Nainggolan steekt de ogen uit. "We moeten zowat het enige land zijn dat zonder één van de beste middenvelders ter wereld naar het WK kan trekken."

"In zo'n competitie moet je altijd de beste spelers meenemen. Nainggolan had erbij moeten zijn en het is verschrikkelijk dat het niet het geval is. Ik kan me ook niet vinden de uitleg dat het om een tactische keuze zou gaan."

Serie A \\ AS Roma \\ België \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.