Ruud Vormer 'verliest' zijn maatje en mentor: "Timmy is een groot iemand, ik heb zoveel respect voor die gozer"

21 mei 2018 07:00

Ook voor Ruud Vormer zal het even wennen zijn. De huidige kapitein zal het vanaf volgend seizoen zonder de 'oude' moeten doen in de kleedkamer. De 30-jarige Gouden Schoen uitte na het laatste fluitsignaal zijn respect voor zijn maatje en mentor.

"Fantastisch hé dat afscheid. Timmy is een groot iemand, ik heb zoveel respect voor die gozer. Hoe die leeft voor zijn voetbal en voor alles, ik heb er veel van opgestoken. Hij heeft een heel groot aandeel in kleedkamer, die man heeft mij zo ontzettend hard geholpen, ongelofelijk gewoon. Ik ben zo blij met zijn hulp want dit was mijn eerste jaar als kapitein", klonk het in de spelerstunnel. 

En wat zal het volgend jaar worden? "Ik hoop dat Timmy Simons bij ons blijft. Hopelijk in de technische staf, daarin kan hij ook zijn rol spelen hé." Die nederlaag tegen Gent, dat steekt toch altijd een beetje. Zelfs als je al kampioen bent. "Ik had gewoon willen winnen of een gelijkspel, voor Philippe Clement en Genk, maar het zij zo." 

Fantastisch seizoen

En dan was er nog de veldbestorming van een aantal fans, dat mocht nochtans niet. "Ach, dat heb je altijd wel hé. Het is ook wel begrijpelijk. Die gasten willen ook de titel vieren hé. Natuurlijk, ze hadden vooraf gezegd dat het niet kon, maar er zijn er toch altijd een paar die het doen hé, maar ze hielden het wel netjes." 

Twee titels in drie seizoenen, simpelweg schitterend: "Dit is fantastisch hé. Het was geen grootste match van ons hoor, maar dat is ook een beetje normaal. Het is niet zo makkelijk om je nog op te laden voor die partij. Je verliest wel, maar we gaan toch gewoon een feestje bouwen hoor want dat hebben we gewoon verdiend. We hebben met z'n allen een fantastisch seizoen gedraaid, we mogen oprecht trots zijn."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.