OFFICIEEL: Beerschot Wilrijk haalt opvolger Swinkels in huis: "Hij moet onze leider worden"

22 mei 2018 15:31

Beerschot Wilrijk is zoals reeds eerder aangekondigd gaan shoppen bij het failliete Lierse SK. De Ratten haalden verdediger Pierre Bourdin binnen: "KFCO Beerschot Wilrijk beschouw ik als een volgende, belangrijke, stap in mijn carrière", aldus Bourdin.

De rechtsvoetige centrale verdediger moet het vertrek van Arjan Swinkels opvangen en tekende een contract voor vijf seizoenen. De 24-jarige Fransman moet ook voor gevaar gaan zorgen bij stilstaande fases. Hij scoorde zes keer voor Lierse afgelopen seizoen. 

Bourdin werd bij zijn ex-ploegen ook telkens kapitein. ​"Het is de bedoeling dat hij ook bij KFCO Beerschot Wilrijk leiding gaat geven aan ons verdedigend compartiment", zegt technisch manager Jan Van Winckel op de clubwebsite. "Zijn polyvalentie is een extra troef. In principe is hij een centrale verdediger, maar hij kan ook probleemloos op de flank worden uitgespeeld."

Bourdin is dan ook ambitieus. "De club viel me de voorbije jaren op als een ambitieuze club met veel en enthousiaste supporters. Bij de sportieve doelstelling om zo snel mogelijk naar 1A te promoveren, sluit ik me onmiddellijk aan. Samen met mijn nieuwe club wil ik immers naar de top van het Belgisch voetbal doorgroeien", bevestigde hij.

Johan Walckiers

Lierse SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.