Dit was quote per quote de grote Marc Coucke-show in Anderlecht: "Het kan dat we extra toppers aantrekken"

23 mei 2018 11:08

Heel Anderlecht zit op het puntje van z'n stoel voor de beleidsverklaring van Marc Coucke. Onze man is erbij en voorziet u van updates over de belangrijkste thema's.

Coucke: "Na een overname heb je meestal honderd dagen nodig, maar in het voetbal moet het sneller gaan. We hebben echt hard gewerkt de laatste maanden. We hebben heel veel gesproken, heel veel info ingewonnen. Ook bij de supporters werd een enquête gedaan."

Operationeel manager Jo Van Biesbroeck: "We hebben een turbulent seizoen gehad. We begonnen goed, maar daarna kwamen we in een turbulente periode terecht. De timing van de verkoop was niet ideaal, maar het oude bestuur en management wou dat voor Nieuwjaar."

Coucke: "We zitten dit jaar met een operationeel verlies van tien miljoen euro. Dat is op zich niet gezond in een jaar met Champions League-voetbal. Maar door transfers kunnen we dat rechtzetten."

Besparingen, scouts krijgen ervan langs

Coucke: "Het is de bedoeling dat we naar een operationele break-even gaan. Dat wil zeggen dat je geen verlies mag leiden in een seizoen met Europa League-voetbal zonder transfers. Er zullen voor 15 miljoen aanpassingen (besparingen) komen, zodat de schulden die ik overnam stabiel blijven."

Coucke: "We hebben een vermindering van de kosten en een vermeerdering van de inkomsten nodig. We zijn met een wit blad begonnen, maar hebben het met heel veel respect aangepakt. We willen niet breken met alles uit het verleden."

Coucke: "De scouting is heel belangrijk, maar kost enorm veel geld. De helft is nuttig, maar de andere helft doet niets voor zijn geld, omdat ze zeven jaar geleden eens een goeie transfer  gevonden hebben. We moeten met die mensen andere contracten onderhandelen."

Coucke: "We blijven de CVDS Foundation steunen. Ik wil geen steen werpen naar de mensen uit het verleden, maar de wereld verandert en we willen een efficiënte club worden."

Extra plaatsen in spionkop, eindelijk moderne betaalmiddelen

Coucke: "We willen meer bieden zodanig dat we er meer inkomsten kunnen uithalen. Dit is nodig om te kunnen investeren in de infrastructuur. In de spionkop komen 1000 plaatsen bij. In Tribune 3 komt ook een fanzone. Er komt géén verhoging van de abonnementsprijzen. Er zal ook een familiezone komen."

Coucke: "De catering wordt verbeterd, in samenwerking met Roger Van Damme voor desserts en Albert Verdeyen. Al blijven we ook samenwerken met cateraar Bevers. Wout Bru zal koken op Europese wedstrijden, Verdeyen zal in een brasserie ingeschakeld. Christophe Hardiquest wordt de kok van de SaintGuidon. Dat restaurant wordt ook gemoderniseerd. Bartel Dewulf komt ook verfijnd voedsel aanbieden."

In totaal zullen er zes restaurants zijn in het stadion en de chefs krijgen na elke match een analyse -Marc Coucke

Coucke: "De fans zullen ook geen geld meer nodig hebben in het stadion. Het abonnement wordt een betaalmiddel dat je kan opladen. Ook de e-ticketing is helemaal klaar. Mensen die niet kunnen aanwezig zijn op een wedstrijd, kunnen hun ticket online verkopen. Zo komen er meer inkomsten voor de club en kunnen nieuwe fans ook eens komen."

Zakenmensen moeten netwerken, anonnees dreigen vaste plaats kwijt te spelen

Coucke: "De eretribune wordt ook uitgebreid. De zaal achter die tribune ook, zodat iedereen kan netwerken. Verder komt er een neiuwe businesstribune, met KMO-zone daarachter in blok E3-E4. Het systeem van de gratis kaarten wordt helemaal herbekeken. Men gaat dat twee weken op voorhand moeten aanvragen. Die plaatsen die vrijkomen gaan naar de abonnees die door de veranderingen hun plaats verliezen."

Coucke: "Voor er één plaats verkocht wordt, worden alle mensen van E3 en E4 verplaatst naar de lege plaatsen. Voor iedereen zal een oplossing gevonden worden. We hopen dat alle verbouwingen klaar zullen zijn voor de eerste wedstrijd."

Sportief: geen overgangsjaar, meer dan tien nieuwe spelers nodig

Coucke: "De ambitie is Europees spelen na Nieuwjaar. Er zijn misschien veel veranderingen, maar dit mag absoluut geen overgangsjaar worden. Bij de jeugd kijken we naar de juiste carrièrestappen met betrekking tot uitleenbeurten.  De A-kern moet een mix van ervaring en jeugd worden."

Coucke: "We willen topverdedigers, we willen power, snelheid, creativiteit en scorend vermogen. Het is geen doel op zich, maar het kan dat we extra toppers aantrekken."

Coucke: "We gaan meer dan tien nieuwe spelers nodig hebben, spelers die de Belgische competitie kennen. We kondigen vandaag vier transfers aan waaronder de optie op Kenny Saief. Ook Saelemaekers en Trebel kregen een aanbieding om hun contract open te breken en dat verloopt positief."

De transfers zijn die van Musona, Milic en Adzic, naast uiteraard Saief. Lees hierover hier meer.

Johan Walckiers - Sander De Graeve

Anderlecht
 
 
Reacties.