Wat verandert er nu precies allemaal aan het Constant Vanden Stock-stadion? In ieder geval veel fans die moeten verhuizen

23 mei 2018 21:23

Het Constant Vanden Stock-stadion wordt deze zomer één grote bouwwerf. Bouwbedrijf en partner van Anderlecht, Besix, moet het hele stadion verbouwen naar de wensen van de nieuwe voorzitter. Die wil immers meer geld puren uit de exploitatie ervan.

De blokken E3 en E4, recht tegenover de hoofdtribune op de middenlijn, worden een nieuwe VIP-tribune. Of beter gezegd: een tribune voor KMO's. De huidige abonnees hebben allen een brief gekregen waarin staat dat ze voorrang hebben om hun zitje te verlengen, maar dat de prijs van 600 euro wel naar 1.600 euro gaat. Achter die tribune komt er ook een nieuwe bar/ontmoetingsplek om contacten te leggen en een hapje te eten en te drinken.

Weinigen zullen daar dus op ingaan. Waar ze dan wel naartoe moeten, is momenteel nog onduidelijk, maar Marc Coucke beloofde voor iedereen een oplossing te vinden. Een deel zal misschien naar de vernieuwde spionkop kunnen. Of andere supporters zullen die extra duizend plaatsen innemen, waardoor er elders in het stadion plaatsen vrijkomen.

Meer inkomsten 

Ook de pers moet naar de tweede ring verhuizen omdat de eretribune links en recht uitgebreid wordt. Maar er komen daardoor ook nieuwe plaatsen bij. Nadat alle abonnees vernieuwd hebben, worden er sowieso geen plaatsen meer verkocht voor iedereen uit E3 en E4 een nieuwe plaats gekregen heeft.

Of iedereen daar gelukkig mee gaat zijn? Nee, absoluut niet. Maar Coucke wil meer geld uit de exploitatie van het stadion halen. Dat betekent dus ook inzetten op horeca. Er komen in totaal zes restaurants, voor alle prijsklasses wat wils, want er zullen ook nieuwe food trucks komen. Ook de Saint Guidon krijgt een nieuw jasje, met een nieuwe topkop. Wout Bru komt op Europese dagen zelfs koken. Coucke trekt dus alle registers open...

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.