De vraag die iedereen zich al jaren stelt: wat met die scoutingscel op Anderlecht? Coucke en Devroe gooien probleem op straat: "Waarom staan hier 7-8 managers op de loonlijst?"

23 mei 2018 15:23

Al jaren vraagt iedereen zich af wat er nu juist mis is met de scoutingscel van Anderlecht. Er kwam de voorbije seizoenen enorm weinig uit die tak van de Brusselse club. Marc Coucke en Luc Devroe hebben het open en bloot op straat gegooid.

Het was een publiek geheim in het voetbalwereldje dat er bepaalde managers op de loonlijst van de scoutingcel stonden. Marc Coucke gaf de aanzet tijdens zijn persconferentie. Het is de eerste cel waar er besparingen gaan doorgevoerd worden.

"Kijk, de helft van die mensen doet hun job wel goed en komt met namen, rapporteren,...", begon Coucke. "Maar van die andere helft weten we niet wat ze doen voor hun geld. Omdat ze zeven jaar geleden eens een goeie transfer aanbrachten?"

Managers op loonlijst

Luc Devroe ging er verder op in. "Van de huidige transfers zijn er uit de scoutingscel gekomen hoor. Maar ik begrijp niet hoe je met 16 mensen kan werken, waaronder 7 of 8 spelersmakelaars. Ik snap dat niet!"

"Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op je loonlijst staan hebt. Die betaal je een commissie voor zijn werk, maar toch geen loon? Waarom moet je die een vaste facturatie geven? Er zijn hier mensen die hier al jaren zijn en goed werk leveren, maar er zijn een aantal mensen bijgekomen waarvan ik niet weet wat daar de meerwaarde van is."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.