Om deze redenen kan Zulte Waregem maar beter opletten: "Lokeren is er écht klaar voor"

23 mei 2018 08:50

Woensdag trekt Lokeren naar het Regenboogstadion voor de finale van play-off 2. Peter Maes is er alvast gerust in: "Wij zijn er klaar voor".

Maes wijzigde zijn elftal op maar liefst 7 plaatsen voor de partij tegen Sint-Truiden, kwestie van zijn jongens fit te houden voor woensdag.

"We hebben geen schade opgelopen en we kunnen met ons sterkste elftal naar Zulte Waregem", klinkt het bij de coach. "Ik heb het gevoel dat we er écht klaar voor zijn."

Lokeren kan dan ook mooie statistieken voorleggen in play-off 2. "We hebben slechts één wedstrijd verloren, dat is mooi. Het is beter een slechte competitie te spelen en dan een goede play-off 2 om weer respect te verdienen."

Dat Zulte Waregem de finale in eigen huis mag spelen, stoort Peter Maes niet. Hij ziet dat niet als een nadeel, gezien de sterke resultaten van zijn team op verplaatsing. "Onze statistieken buitenshuis zijn die van een team dat play-off 1 speelt."

Indrukwekkende stats buitenshuis

Even de stats erbij nemen, dan maar. In de reguliere competitie ging Lokeren 6 keer onderuit op verplaatsing, maar won het ook 6 keer en speelde het 3 keer gelijk. In play-off 2 verloren de troepen van Maes geen enkele keer op verplaatsing: 3 keer werd er gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. 

We kunnen Peter Maes begrijpen, Lokeren doet het uitstekend op vreemde bodem en dus hoeft de trip naar het Regenboogstadion geen nadeel te zijn voor de Oost-Vlamingen. Zulte Waregem is gewaarschuwd.

Robby Morren

Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.