Timmy Simons, die als geen ander weet hoe het voelt om WK te missen, laat zich uit over niet-selectie Nainggolan

23 mei 2018 16:10

Wie hebben we nog niet gehoord over Radja Nainggolan? Timmy Simons bijvoorbeeld, die als geen ander weet hoe pijnlijk het is om in extremis een WK te moeten missen. De 41-jarige (bijna ex-)middenvelder van Club Brugge liet gisteren zijn licht schijnen over de zaak.

Simons maakte gisteravond zijn opwachting in de VRT-talkshow Van Gils & Gasten en kreeg - uiteraard - ook een vraag over Radja Nainggolan. "Dat zal een weloverwogen keuze zijn van de bondscoach. Dat zal niet op één dag of nacht gebeurd zijn", aldus de man met 94 caps bij de nationale ploeg. 

"Er zijn voldoende gesprekken geweest om te voelen of die speler zich kan schikken in die rol die de trainer gepland heeft en dan moet je dat accepteren. Het is moeilijk om je daarbij neer te leggen, dat begrijp ik, maar ik vind dat je die keuze 100% moet respecteren."

Speciaal naar Rome

Zou Simons de populaire Nainggolan zelf we geselecteerd hebben? De ancien van blauw-zwart antwoordt diplomatisch: "Ik weet niet welke plannen de coach met hem heeft. Daarom zeg ik ook: er zijn nog gesprekken geweest. Hij is afgelopen weekend zelfs nog naar Rome getrokken, dacht ik. Dat wil toch zeggen dat je voldoende informatie en voldoende band hebt met een speler om uiteindelijk te zeggen: ik neem je niet mee."

Het karakter van Radja Nainggolan, zou dat een factor kunnen geweest zijn? "Goh, Radja is iemand die altijd wil winnen en als de coach zegt dat je geen eerste keuze zal zijn, is de vraag of je je erin kunt vinden om vier of vijf weken op de bank te zitten. Dat zal misschien een van de redenen zijn, dat weet ik niet. Maar er zijn gesprekken genoeg geweest en dan vind ik wel dat je de bondscoach het nodige krediet moet geven."

Glenn Bogaert

Serie A \\ Club Brugge \\ AS Roma \\ België
 
 
Reacties.