UPDATE: Nieuwe coach van Arsenal duidelijk? Coach geeft het zelf aan op webstek

23 mei 2018 09:44

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over de opvolging van Arsène Wenger bij Arsenal, maar als we de Britse BBC mogen geloven, hebben 'The Gunners' de knoop doorgehakt en wordt de nieuwe manager nog deze week voorgesteld.

Update 23/05: de deal tussen Emery en Arsenal lijkt nu echt wel nakend. Op de website van de coach maakt hij zelf al gewag blij te zijn deel uit te maken van de Arsenal-familie. Iets te snel gepost? 

Niemand minder dan Unai Emery zou de nieuwe trainer worden in het Emirates Stadium. De 46-jarige Spanjaard stond de voorbije twee seizoenen aan het roer bij PSG, maar een gebrek aan Europees kassucces nekte hem in Parijs. Hij nam wél afscheid met de titel in de Ligue 1.

De onderhandelingen zouden al zo goed als afgerond zijn en dus mag er in de komende dagen officieel nieuws verwacht worden in het rood-witte deel van Londen. Het Engels van Emery zou weleens een struikelblok kunnen vormen, maar volgens de BBC zou dat voor Arsenal geen onoverkomelijk discussiepunt zijn. 

Vraag is nu wel wat er met Mikel Arteta zal gebeuren. De 36-jarige ex-middenvelder van Arsenal, die momenteel aan de slag is bij Manchester City als de rechterhand van Pep Guardiola, leek de gedoodverfde opvolger van Wenger. De kans bestaat dat die alsnog T2 wordt en dus gaat samenwerken met zijn landgenoot Unai Emery. 



 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Arsenal
 
 
Reacties.