? BREAKING: KRC Genk komt met fantastisch nieuws over Leandro Trossard

24 mei 2018 15:12

Een speciale persconferentie in Genk deze namiddag, dan moet er wel groot nieuws te rapen vallen. En zo bleek ook: de Limburgse club maakte bekend dat Leandro Trossard in de Luminus Arena blijft. De 23-jarige flankaanvaller heeft een nieuw contract getekend tot 2021 met optie op een bijkomend jaar.

Dat Trossard in Genk ook komend seizoen de Belgische velden onveilig zal maken met zijn individuele acties is dus 100% zeker, dat mocht de speler zelf komen vertellen in het bijzijn van zijn begeleider. Tot grote tevredenheid van technisch directeur Dimitri de Condé en trainer Philippe Clement. 

De Condé mocht als eerste het woord nemen en deed dat met de nodige fierheid: "We zullen binnenkort nog communiceren over inkomende transfers, over spelers die van buitenaf komen, maar we zijn ook tot de conclusie gekomen dat het zeker zo belangrijk is om te houden wat goed is en daarom roep ik graag even Leandro Trossard en zijn begeleider naar voren." 

Eigen jeugd, eigen streek 

En dan kwam het heuglijke nieuws van de contractverlenging van het goudhaantje: "Wij zijn er als club in geslaagd om een nieuwe verbintenis aan te gaan met Leandro Trossard en dat tot 2021 mét optie op een extra jaar. We zijn zéér, zéér verheugd dat wij de zekerheid hebben dat Leandro ook volgend jaar nog te bewonderen zal zijn in onze Luminus Arena", aldus de sportieve baas. 

"Zijn voetbalkwaliteiten zijn natuurlijk heel belangrijk, maar hij is daarbovenop  ook nog eens een jongen uit de eigen streek. Dat hij over heel veel kwaliteiten beschikt, heeft hij al getoond in de Europa League en nu ook in play-off 1. Het is een speler die uit de eigen academie komt, die hier is opgeleid", klinkt het enthousiast.  

"Het is fijn dat Leandro nog een jongen is die voor een bepaald traject op de Belgische velden kiest, om zo zijn carrière verder uit te bouwen. Ik wil dan ook graag zijn begeleider bedanken. In dit verhaal kiest hij samen met onze club en Leandro een weg om volgend seizoen te vlammen en met Genk succesvol te zijn. Clubliefde bestaat nog!"

Glenn Bogaert

KRC Genk
 
 
Reacties.