Anderlecht begeleidt spelers met zachte hand naar uitgang: ook voor 'Teo' moet oplossing gevonden worden

24 mei 2018 06:48

Anderlecht wil de competitie aanvatten met een groep van maximum 32 spelers, een mix van jeugd en ervaring, creativiteit en werkkracht. Dat betekent wel dat er nog heel wat zal moeten vertrekken, want er zijn al zeven spelers bijgekomen en er komen er nog...

Voor de terugkerende uitgeleende spelers wordt er sowieso een oplossing gezocht. Faes, Vancamp, Doumbia en Leya Iseka mogen sowieso opnieuw verhuurd worden. Maar dan nog... Er moeten een paar dure jongens vertrekken om plaats te maken voor nieuwe spelers en jeugd.

Zo werd Uros Spajic met zachte hand naar de uitgang begeleid. Krasnodar was niet zijn favoriete transfer, maar Anderlecht wil nieuwe, voetballende verdedigers halen. En ze kregen vijf miljoen voor een speler die slechts een miljoen kostte. Goed voor het operationeel verlies dicht te fietsen dus. Benieuwd of ze die voetballende witte merel vinden, want de Serviër was misschien niet de meest voetballende verdediger, maar wel een beest op verdedigend vlak.

Teodorczyk

Maar ook voor Lukasz Teodorczyk moet een oplossing gevonden worden. Met het loon van de Pool (zo'n twee miljoen euro) kunnen ze twee spitsen betalen. "Teo is een twijfelgeval", gaf Luc Devroe toe. "Er moet versterking bij voorin. En als Teo bij het begin van de trainingen niet weg is, moet hij de concurrentie aangaan." Er komt sowieso een nieuwe diepe spits. Wat er met Thelin gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.