Gert Verheyen over bijzonder hooggespannen verwachtingen: "Als voetballer moest ik vechten tegen de perceptie dat ik niet kon 'sjotten', nu is het net omgekeerd"

24 mei 2018 15:25

Iedereen kijkt nu al reikhalzend uit naar het debuut van Gert Verheyen als coach. Bij de publieke opinie wordt de voormalige bondscoach van de U19 alom geprezen omwille van zijn sterke analyses en zijn ijzersterke reputatie creëert dan ook bijzonder hoge verwachtingen.

De 47-jarige ex-Rode Duivel beseft dat de lat hoogt ligt, maar dat schrikt hem niet af: "Als voetballer moest ik destijds altijd vechten tegen de perceptie dat ik niet kon 'sjotten'. Nu is het eigenlijk net omgekeerd en moet ik bevestigen. Dat is eigenlijk een beetje hetzelfde. In alles wat ik ooit heb ondernomen, heb ik altijd keihard mijn best gedaan."

Veel ervaring heeft hij niet, althans toch niet als (club)coach: "Die combinatie van trainerschap bij de voetbalbond en twaalf jaar als analist zorgt ervoor dat ik hier nu zit. Die twaalf jaar mag je echt niet onderschatten want ik heb in die periode meer gelerd dan in die 20 jaar als profvoetballer. Met onze volledige technische staf willen we KV Oostende naar succes leiden. We gaan onszelf opofferen voor deze club en het wordt zeker geen 'onemanshow'", stelt Verheyen duidelijk. 

Glenn Bogaert

KV Oostende
 
 
Reacties.