Trossard wil met Genk schitteren volgend seizoen: "Wil zeker nog één jaar vlammen en dan zullen we zien waar we uitkomen op het einde van de rit"

24 mei 2018 17:22

Leandro Trossard blijft dus bij KRC Genk, daarmee mogen de clubs die hun oog laten vallen hadden op het Limburgse goudhaantje hun transferdromen voorlopig opbergen. De 23-jarige flankaanvaller is zelf ook in de wolken met zijn verlengd verblijf in de Luminus Arena.

"Ik ben natuurlijk heel blij en wil eerst en vooral iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan deze verbintenis. Ik ben de club dankbaar voor de geste om mij een nieuw contract aan te bieden, maar ook de supporters hebben een rol gespeeld. Ik heb aan alles en iedereen gemerkt dat ze graag zouden hebben dat ik blijf", aldus Trossard. 

"Ik voel mij heel goed hier in Genk en ik heb de voorbije periode getoond dat ik er opnieuw sta. Zondag wacht ons alvast een heel belangrijke match en we zullen iedereen, op en naast het veld, nodig hebben. Ik hoop dat de fans massaal naar het stadion zullen afzakken en dat we op eigen veld het seizoen kunnen afsluiten met het veroveren van een Europees ticket."

Al fan als kind

Opvallend is alvast dat Trossard zijn contract verlengt nog vóór er zekerheid is rond Europees voetbal, knap van de winger: "Omdat ik mij hier goed voel in Genk. Ik heb ook niet het gevoel dat mijn verhaal hier afgelopen is. Als kind was ik al fan van deze club en ik ben trots op de matchen die ik al in het shirt van Genk heb mogen spelen."

En de bij momenten onnavolgbare Belgische dribbelaar is natuurlijk ambitieus: "Ik denk dat we volgend jaar nog iets moois kunnen realiseren met de ploeg die we hebben. We hebben een heel sterke ploeg met veel potentieel en ik denk echt dat we komend seizoen iets moois kunnen neerzetten."

Vlammen

Een 100% fitte Trossard, die kan brokken maken. Dat bewees hij de voorbije weken met verve: "Het is natuurlijk mooi, de play-offs die we gespeeld hebben en ook mijn persoonlijke prestaties. Ik zou gewoon graag nog een volledig seizoen voor Genk willen spelen. Alle dingen die erbij komen zijn natuurlijk een pluspunt. Ik wil zeker nog één jaar vlammen en dan zullen we zien waar we uitkomen op het einde van de rit."

Glenn Bogaert

KRC Genk
 
 
Reacties.