Waarom Yves Vanderhaeghe met gerust gemoed op vakantie kan vertrekken

24 mei 2018 11:17

Een fenomenaal parcours afgelegd in de reguliere competitie en zo vanuit een verloren positie toch nog tegen alle verwachtingen in play-off 1 gehaald. Yves Vanderhaeghe heeft puik werk geleverd bij AA Gent, maar toch leken er twijfels over een verlengde samenwerking.

Die twijfels wist de West-Vlaamse coach alvast te bannen met twee knappe zeges tegen Anderlecht en Club Brugge. Op die manier was AA Gent trouwens ook aan play-off 1 begonnen, het deed de Ghelamco Arena spontaan dromen van een tweede landstitel uit de geschiedenis. 

Goed gesprek

Zover kwam het uiteindelijk niet, maar die vierde plaats inclusief Europees ticket mag gezien worden en dus ziet het er uitstekend uit met het oog op volgend seizoen. Volgens Het Nieuwsblad vond er dinsdagavond een 'goed gesprek' plaats. De hoogtes en laagtes van het voorbije seizoen kwam aan bod, maar er werd ook naar de toekomst gelonkt. 

Vanderhaeghe heeft nog een contract in Gent en gezien het toch wel mooie eindresultaat ziet het er sterk naar uit dat hij ook volgend seizoen nog op de trainersbank zit. De beslissing wordt genomen in de schoot van de Raad van Bestuur, maar de ex-trainer van KV Kortrijk en KV Oostende kan alvast met een goed gevoel zijn vakantie in Griekenland aansnijden.
 

Glenn Bogaert

KAA Gent
 
 
Reacties.