Welke gevolgen heeft enorme investeringsdrang Coucke voor de paarswitte lichtpuntjes van dit seizoen uit de eigen kweek?

24 mei 2018 16:39

Marc Coucke kondigde gisteren op zijn 'mission of statement' aan dat er meer dan 10 nieuwe spelers hun intrede zullen maken in Anderlecht volgend seizoen. Vers bloed is broodnodig, maar heeft ook gevolgen voor de huidige kern.

Zo heeft Hein Vanhaezebrouck vaak, vooral uit noodzaak, gevist uit zijn beloftenkern dit seizoen. Het prima werk en de goeie verstandhouding tussen Emilio Ferreira en Vanhaezebrouck liet toe dat hij enkele youngsters naadloos kon inpassen in zijn spelsysteem. 

De namen die de meeste indruk maakten waren ongetwijfeld Alexis Saelemaekers, Sambi Lokonga en Francis Amuzu. Maar paars-wit beschikt over nog heel wat talenten waarvan hun toekomst in het Astridpark nog onduidelijk is. 

Saelemaekers

De 18-jarige lefgozer maakte al de nodige indruk met zijn snelheid, techniek, voorzetten en onverzettelijkheid. Saelemaekers mag hopen op meer volgend seizoen, zeker omdat Anderlecht niet meteen gekant lijkt te zijn tegen een vertrek van zijn rechtstreeks concurrent, Dennis Appiah. Met enkel nog de blessuregevoelige Andy Najar voor hem in de pikorde, lijkt Saelemaekers dus ook volgend seizoen zijn kansen te krijgen. Coucke gaf al aan hem een nieuw contractvoorstel te hebben gedaan (2022), waar hij positief op reageerde.

Amuzu

Ook Amuzu kreeg een nieuw contractvoorstel aangeboden. Vanhaezebrouck is overtuigd en de vleugelflitser zou ook volgend seizoen zijn kans krijgen in de A-kern van Anderlecht. Alleen zal hij te maken krijgen met flink wat meer concurrentie dan dit seizoen. Met Abazaj en Adnic werden al twee flankspelers aangetrokken en vermoedelijk volgen er nog. 

Lokonga

Sambi Lokonga is nog een jeudproduct die al zijn kans kreeg in de hoofdmacht van paars-wit. De stijlrijke middenvelder etaleerde daarin meermaals zijn technisch vermogen, passing en rust aan de bal. Het jongere broertje van Mpoku moet wel nog wat body kweken. Zijn speelkansen hangen vooral af van de vertrekkers op het middenveld. Blijft Trebel? Wie gaat Anderlecht nog halen? 

Bornauw, Delcroix & Dante

De toekomst van de jonge verdedigers bij de Brusselaars is nog onduidelijk. Luc Devroe bekijkt momenteel of ze al in aanmerking komen voor de A-ploeg of volgend seizoen elders ervaring moeten opdoen. 

Uitgeleende talenten

Dan zijn er ook nog een hele rist uitgeleende spelers: Faes, Vancamp, Leya Iseka en Doumbia. Devroe gaf al aan dat ze terug op de huurlijst geplaatst worden. Iseka zou door Anderlecht alvast aangeboden zijn aan Oostende. 

Clint Vens

Anderlecht
 
 
Reacties.