Louwagie verrast door snelheid transfer Limbombe: "Pluim voor management en vreemd dat andere clubs niet méér geïnteresseerd waren"

25 mei 2018 18:01

AA Gent stelde met Stallone Limbombe al de eerste zomertransfer voor. Met Simon en Kalu die met een transfer in het hoofd zitten, was een extra, Belgische, winger geen overbodige luxe, geeft Michel Louwagie aan.

"We zijn heel tevreden dat we Stallone Limbombe kunnen voorstellen", aldus Michel Louwagie op de voorstelling van de nieuwe winger van de Buffalo's. "Hij speelde tussen 2006 en 2010 bij ons en bewijst nu dat je na een rijpingsproces altijd nog kan terugkeren. Je stelt vast dat hij elk jaar progressie gemaakt heeft."

"Dit jaar was een zeer goed seizoen voor hem, hij scoorde toch zes doelpunten op amper zeventien basisplaatsen. Er was links of rechts een probleempje met de coach (Bölöni, nvdr.), maar dat hebben we geanalyseerd en we waren zeer gecharmeerd. Hij heeft Antwerp ook bedankt voor de tijd daar en dat is een teken van klasse."

Doel: Simon en Kalu vervangen

Het doel van de transfer is duidelijk. "Onze vleugelspelers, Simon en Kalu, dromen van een transfer. Het voordeel is dat Stallone Limbombe een Belg is. Simon is een voetbalbelg, maar Kalu is dat niet." AA Gent heeft in de laatste jaren vaak problemen gekend om voldoende Belgen op het wedstrijdblad te krijgen.

"We waren verwonderd dat andere clubs niet méér geïnteresseerd waren", aldus Louwagie. "Het is ook een pluim voor het management van Limbombe (A-Group), dat deze transfer zo snel in kannen en kruiken was. Ik heb Stallone zelfs niet gezien voor vandaag. Wij gaven het contract mee met de makelaars (onder meer Tom De Mul, nvdr.) en kregen het getekend terug."

Sander De Graeve

Antwerp \\ KAA Gent
 
 
Reacties.