Toby Alderweireld voelt WK-magie in de lucht hangen: "We voelen het enthousiasme bij de mensen, heb het gevoel dat er iets staat te gebeuren"

25 mei 2018 09:17

De Rode Duivels hebben een droom: wereldkampioen worden in Rusland. En de spelers zelf geloven volop in hun kansen. Ook Toby Alderweireld voelt dat er straks speciale dingen mogelijk zijn daar op het WK.

De 29-jarige centrale verdediger van Tottenham maakte gisteravond zijn opwachting in de talkshow Gert Late Night en had het over onze kansen in Rusland: "Waarom het nu wel gaat lukken? Ik denk dat de groep een stukje ouder is geworden. We weten nu wat er kan gebeuren, wat het programma gaat zijn en we voelen ook het enthousiasme bij de mensen. Ik heb ook het gevoel dat er iets staat te gebeuren", aldus Mega Toby.  

Echt in geloven

"Wij moeten het natuurlijk op het veld doen, maar als iedereen - de fans, het publiek en de pers - met z'n allen graag dat succes wil en ook daarin meegaat dan helpt dat toch wel een heel groot stuk." Wie mag er in de finale uit de bus komen? "Goh, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Brazilië is natuurlijk een heel mooi team, maar ik zeg het: we gaan er alles aan doen om daar te komen. Op zich is het mooi dat we er allemaal écht in geloven." 

Vraag is alleen of de druk niet té groot zal zijn, die kan namelijk versmachtend werken voor onze jongens. Al maakt Alderweireld zich geen zorgen: "De meeste spelers spelen bij de grootste clubs in de grootste competities, dan ben je wel gewend om met druk om te gaan. Uiteindelijk brengt dat het beste in jou naar boven. We zitten in Rusland ook een beetje afgezonderd, we weten wel wat ons doel is en hoe we dat moeten bereiken."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Tottenham \\ België
 
 
Reacties.