? Ruud Vormer mag zich eindelijk tonen bij Oranje: "Daar word ik nu voor beloond" en "Het is voor mijn land en dat is een hele eer"

27 mei 2018 14:05

Ruud Vormer heeft het dan toch geflikt: na een fenomenaal seizoen bij Club Brugge mag hij zich eindelijk Nederlands international noemen. De 30-jarige Gouden Schoen heeft intussen ook zijn eerste training achter de rug en kijkt al uit naar de twee oefeninterlands tegen Slowakije en Italië.

Ruudje zijn allereerste selectie is ook een item in de Nederlandse pers en de kapitein van Club Brugge, die een groot aandeel had in de vijftiende landstitel van blauw-zwart, mocht het dan ook meteen uitleggen: "Of ik verbaasd ben dat ik ben opgeroepen? Niet zo hoor. Ik heb een goed seizoen gedraaid en daar word ik nu voor beloond. Ik ben er heel blij mee", klinkt het bij Algemeen Dagblad

Nochtans zag het er lange tijd naar uit dat Vormer nooit zijn kans zou krijgen: "Daarom heb ik in een interview ook gezegd: 'Pak de jongere garde maar.' Daar stond ik ook volledig achter want ik dacht dat die kans niet meer zou komen. Maar je ziet hoe het kan lopen in het voetbal. Toen de bondscoach mij belde, dacht ik: 'Knop omdraaien en gaan!' Het is voor je land en dat is een hele eer", aldus Vormer. 

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Nederland
 
 
Reacties.