Keeperstrainer Rode Duivels houdt zijn hart vast voor Karius: "Laat ons hopen van niet, maar dit kan ook effect hebben op zijn privéleven"

28 mei 2018 07:46

Keeper zijn, het is soms een hondenjob. Vraag dat maar aan Loris Karius, de meest besproken doelman van het voorbije weekend. Ook Erwin Lemmens, keeperstrainer van de Rode Duivels en Sporting Lokeren, beseft dat de 24-jarige Duitser mentaal diep zit en een moeilijke periode tegemoet gaat.

"Dit gaat toch een invloed hebben op zijn toekomst. Als doelman is het normaal dat je presteert, maar eens je in de fout gaat, wordt dat uitvergroot. Deze missers waren zo opzichtig dat je ze niet kan weerleggen en dan nog in de belangrijkste wedstrijd in het clubvoetbal. Klopp steunde hem door dik en dun, maar hij zal nu toch ook moeten nadenken wat hij  hier mee aan moet", aldus Lemmens in HLN

Eeuwig achtervolgen

"Die jongen moet in elk geval goed begeleid worden. Ik ga ervan uit dat ze daar bij een club als Liverpool de juiste mensen voor hebben. Iedereen maakt eens een foutje. Keepers zijn zijn geen robots, maar dit was echt flagrant. Doelmannen staan er vaak een beetje alleen voor", meent de ex-doelman van Beveren en Espanyol. 

"Laat ons hopen van niet, maar dit kan ook een effect hebben op zijn privéleven. Als hij Benzema of Bale opnieuw tegenkomt, kan dat voor extra twijfels zorgen. Ik hoop dat Karius op de juiste steun kan rekenen want dit gaat hem eeuwig achtervolgen."

Champions League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.