Junior Edmilson was bijna dé WK-verrassing van Martinez: ééndagsvlieg of toekomstig Rode Duivel?

29 mei 2018 19:42

Hij was bijna het witte konijn van Roberto Martinez op het WK, maar Junior Edmilson viel uiteindelijk nipt naast de boot. Is de excentrieke winger van Standard Rode Duivels-materiaal?

Dat de 23-jarige vleugelflitser van de Rouches nog maar überhaupt in aanmerking kwam voor een stekje in de WK-selectie heeft hij te danken aan zijn fenomenale Play-Offs. Met 7 goals en 3 assists in 10 wedstrijden ontsnap je niet aan het oog van bondscoach Roberto Martinez. 

De Braziliaanse Belg vormde een dodelijke tandem met zijn maatje Carcela. Samen waren ze het creatief brein van een ontketend Standard in PO 1. Edmilson heeft nog een iets ander profiel dan zijn Marokkaanse spitsbroeder. 

Complete vleugelaanvaller

De ex-speler van STVV heeft misschien niet dat geniale van Carcela, maar is fysiek sterker en heeft meer diepgang in zijn spel. Hij schuwt ook het verdedigende werk niet en blijft zijn flank afdweilen. Dat gekoppeld met zijn onmiskenbare technische kwaliteiten, versnelling en verwoestend afstandsschot (zie hieronder), maakt van hem een kandidaat Rode Duivel. 

Mult-inzetbaar

Edmilson kan perfect depanneren op de positie van Dries Mertens of Eden Hazard in het 3-4-3 systeem van Martinez. Zijn concurrentie is natuurlijk niet mals: Thorgan Hazard en Adnan Januzaj spelen in een hoger aangeschreven competitie.

Hij heeft ook het loopvermogen en het positiespel om de linkerflank van Yannick Carrasco voor zijn rekening te nemen, al wordt het afwachten of hij op een hoger niveau verdedigend niet door de mand zal vallen.  

Toekomst

Zijn volgende zet wordt cruciaal voor zijn kansen bij de Rode Duivels. Blijft hij nog een jaartje bij Standard om de lijn van PO 1 door te zetten, of kiest hij voor een (risicovol) buitenlands avontuur? Martinez houdt hem alvast nauwlettend in de gaten, getuige onderstaande quotes van onze bondscoach in HLN

Edmilson was een optie, ja. Het is een interessant talent. Eén tegen één is hij zeer sterk, hij heeft een laag zwaartepunt en een prima positiespel. We hebben Edmilson van nabij gevolgd

"Hij heeft een grote carrière voor zich, alleen was de concurrentie op zijn positie iets te groot en heeft hij de selectie daarom net niet gehaald

Clint Vens

Standard
 
 
Reacties.