G5 in ere hersteld op de rankings, Bart Verhaeghe krijgt gelijk met opvallende uitspraak in verband met Club en opgelet voor de Carolo's

30 mei 2018 17:00

De G5 is in ere hersteld, nu ook in de rangschikking voor de bepaling van de stemmen in de Pro League. En Bart Verhaeghe heeft gelijk als hij een uitspraak doet over Club Brugge.

Dit seizoen was Zulte Waregem opgeklommen naar een gedeelde vijfde plek (met Genk) in het klassement over de vijf laatste jaren in België. Daardoor mocht het zich ook deel noemen van de G5 (of G6 dit seizoen). 

Door de negende plaats in de reguliere competitie schuiven ze na dit seizoen alweer uit de top-5. Sport/Voetbalmagazine becijferde zelfs dat Charleroi boven hen op de zesde plaats komt over de voorbije vijf seizoenen bekeken.

Club Brugge op 1

Bovenaan neemt Club Brugge de scepter over van Anderlecht. "Over de laatste jaren bekeken is Club Brugge de beste ploeg van het land", gaf Bart Verhaeghe na het winnen van de titel op Standard aan. Met twee titels, een Beker van België en nu ook de eerste plek in het klassement over vijf jaar lijkt hij gelijk te krijgen.

De huidige stand: 

1. Club Brugge 9
2. Anderlecht 10
3. AA Gent 18
4. Standard 24
5. Genk 30
6. Charleroi 34
7. Zulte Waregem 37

Benieuwd wie na volgend seizoen in de G5 zal zitten. Standard werd in het seizoen 2013-2014 knap tweede, Genk zesde en Charleroi toen pas tiende. Zij komen dus na volgend seizoen op 22-24-24 en moeten daarbij de resultaten van volgend seizoen tellen. Genk of Standard uit de G5 ten koste van Charleroi? Het kan dan zomaar.

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.