Batshuayi steunt Martinez: "Tactisch scherper dan Wilmots en de goeie coach op dit moment"

30 mei 2018 10:44

De niet-selectie van Nainggolan kwam Roberto Martinez op heel wat kritiek te staan. Nu de storm echt wel afneemt, spreekt ook Michy Batshuayi zijn steun uit voor de bondscoach.

Al had hij het ook moeilijk met de niet-selecie van Nainggolan. "Radja is eerst en vooral een vriend. Ik ben dus verdrietig voor hem. Net als alle andere jongens heeft hij gevochten om bij de selectie te zitten. Jammer dat het hem niet gelukt is", aldus Batshuayi in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar mijn mening doet er niet toe. Het is een keuze van de trainer en wij moeten dat respecteren." Die trainer heeft Batshuayi hoog zitten. "Ik heb veel respect voor hem. Mijn traject bij de nationale ploeg is niet gemakkelijk geweest, maar zelfs toen ik onder Wilmots niet speelde, was mijn relatie met de trainer best goed."

Na verloop van tijd is Wilmots ook gaan beseffen dat ik een simpele jongen ben -Michy Batshuayi

"Na verloop van tijd, toen Wilmots mij echt heeft leren kennen, is hij gaan beseffen dat ik een simpele jongen ben, die zelden kwaad wordt en die liefst al zijn tanden toont wanneer hij lacht. Met bepaalde mensen klikt het, met anderen niet. Met Martínez verloopt alles héél goed, hoor."

Er zijn uiteraard heel wat verschillen tussen de twee. "Ze hebben alle twee een winnaarsmentaliteit, maar ik denk dat Martínez op tactisch vlak iets scherper uit de hoek kan komen. Als hij met iets niet akkoord gaat, zal hij ook niet twijfelen. Hij heeft persoonlijkheid. Ik zou zeggen: hij is de goede coach op het goede moment. Daar ben ik honderd procent van overtuigd."

Sander De Graeve

Bundesliga \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.