Standpunt over Rode Duivels dat voor enige discussie kan zorgen: "Als ik eerlijk ben, vind ik dat je die drie in moeilijke matchen niet samen in de ploeg kunt zetten"

30 mei 2018 22:10

We hebben het al vaker gehoord: de Rode Duivels zijn te veel een verzameling individuele talenten en te weinig een hecht collectief. Roberto Martínez wacht in Rusland dan ook geen makkelijke taak én hij zal straks knopen moeten doorhakken. Bijvoorbeeld: zet hij Dries Mertens in de basis of niet?

Hein Vanhaezebrouck heeft alvast een serieuze boon voor de kleine aanvaller van Napoli: "Ik zou het heel jammer vinden, mocht Dries Mertens op het WK heel vaak op de bank belanden. En het zou kunnen hé, het kan. Als ik eerlijk ben, vind ik dat je in moeilijke matchen niet kunt spelen met Lukaku, Hazard en Mertens", klinkt het in het voetbalpraatprogramma Wereldkampioenen

"Ik denk dat je Nainggolan nodig hebt om naast één van die twee te spelen", liet de trainer van Anderlecht zich ontvallen. Voor alle duidelijkheid: de uitzending werd opgenomen vóór de niet-selectie van thuisblijver Nainggolan. Vraag is wie Vanhaezebrouck dan opoffert, Dries Mertens? Neen dus: "Persoonlijk zou mijn keuze in de basis naar Mertens gaan."

De Bruyne allerbeste

Wie wordt dan wel het slachtoffer? "Eden Hazard op de bank, ja. Neen, echt waar: je moet keuzes maken waarbij iedereen meegaat in het verhaal. En als je dat doet dan er daar één naam in de ploeg staan die misschien minder groot is dan die van de speler die op de bank zit. Als het werkt en hij wil erin meegaan dan ben je als geheel sterker. Dat met Hazard dan de allerbeste speler op de bank zit? Voor mij is de allerbeste speler nog altijd Kevin De Bruyne."

De RSCA-coach is overtuigd van zijn zaak: "Het gaat hem niet over wie nu de beste is, het zijn allemaal heel offensieve spelers. Mij gaat het erom om dat je in keygames, in moeilijke matchen tegen Spanje, Duitsland en Brazilië, evenwicht nodig hebt in jouw elftal. En dan ben ik van mening: Mertens, Hazard, Lukaku én Carrasco, dat is van het goeie te veel. Ik zeg niet dat je Hazard altijd op de bank moet zetten hé, ik zeg alleen dat de combinatie Mertens, Hazard en Lukaku volgens mij niet kan in keygames."

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.