Belgische topclub had eerder al oogje op Buffel, maar is hij nu nog een optie? "Daar vrees ik toch beetje voor" en "Denk dat het daarvoor wat te laat is op zijn 37"

31 mei 2018 13:28

Thomas Buffel zal ongetwijfeld op de nodige interesse kunnen rekenen nu hij straks een vrije speler wordt. Wie gaat er met onze 37-jarige landgenoot, die graag nog een jaartje zou knallen, aan de haal? En vooral: mag hij nog hopen op een topclub?

Een terugkeer naar zijn oude liefde Cercle Brugge zou misschien wel een mooie optie kunnen zijn, dat kon u gisteren HIER al lezen. Maar er is nog een ploeg in Brugge die ooit al eens aan Buffel dacht: kampioen Club.Toen als eventuele vervanger voor Lior Refaelov, die op interesse uit zijn thuisland Israël kon rekenen. Doet blauw-zwart straks een nieuwse poging of is het momentum - gezien de gezegende leeftijd van de speler - voorbij? 

"Daar vrees ik toch een beetje voor, zeker met de Champions League volgend jaar. Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf wie er allemaal blijft en welke transfers Club nog gaat doen. Ik denk echter dat het daarvoor toch een beetje te laat is. Thomas is 37 jaar geworden", aldus Frederik Boi (ex-Cercle).  

Spelplezier

"Ik weet dat hij zich goed verzorgt en er alles voor doet en het is zeker nog niet gedaan, maar Club Brugge is een ploeg die volgend jaar op drie fronten actief is met de Champions League, de competitie en de beker. Wat ze ambiëren zal er toch niet naast zijn. Er is dus toch nog een verschil..."

Frederik Boi (36) denkt dat het spelplezier op die leeftijd primeert: "Ik ga nu voor mijzelf spreken: ik heb dit jaar nog eens een heel jaar gespeeld zonder blessures, stress en zorgen en dat was op een lager niveau. Ik kon dan ook met de grootste glimlach afscheid nemen. Als ik bij Knokke afscheid had moeten nemen met twee titels, maar na twee blessurejaren waarin je minder hebt gespeeld dan is dat toch wrang."

Zeker bellen

In Buffel zijn geval: "Als hij nu naar Club Brugge gaat en hij speelt daar maar vier matchen dan is dat toch zuur. Allez, dat zou ik toch vinden. Als ik dan kan kiezen...", aldus de ex-rechtsback van Cercle. Bij groen-zwart zou Buffel als ervaren rot nog een belangrijke rol kunnen vertolken, op en naast het veld: "Nu goed, je weet nooit dat er toevallig een paar van AS Monaco tien keer beter zijn. Maar moest ik van Cercle zijn, zou ik Thomas zeker bellen, ze-ker!" 

Een rol à la Timmy Simons, louter als een soort mentor in de kleedkamer en op het oefenveld, lijkt iets minder op het lijf van Buffel geschreven. Daarvoor speelt hij nog te graag: "De laatste keer dat ik Thomas gezien heb, vroeg ik hem waar hij die energie en gedrevenheid toch blijft halen. Vorig jaar had Genk zelfs de meeste matchen in Europa, dacht ik. Buffel is ook geen 3x7 meer, maar zolang hij nog kan, wil hij er vol voor gaan. Chapeau hé! Daar neem ik écht mijn hoed voor af en zoveel te beter voor Thomas ook."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.