Kunnen twee belangrijke Duivels (op het WK) écht niet samen in de ploeg in steun van diepe spits? "Dat is bullshit"

31 mei 2018 16:18

Hein Vanhaezebrouck vindt dat er keuzes moeten gemaakt worden bij de Rode Duivels. Zo is de RSCA-coach van oordeel dat Dries Mertens en Eden Hazard niet in één opstelling kunnen fungeren in steun van een diepe spits à la Romelu Lukaku. Vital Borkelmans is het daar niet mee eens.

“Bullshit, dat is gewoon bullshit, vind ik. Dat zijn stuk voor stuk jongens die bij de grootste topploegen in de wereld spelen. Okay, iedere trainer heeft natuurlijk zijn mening. Het is ook altijd een momentopname van iedere speler, vind ik. Er is altijd gezegd geweest dat we nog niet écht tegen de internationale topploegen hebben gespeeld, de top van de top zeg maar. Wij hadden destijds graag eens tegen een topland als Spanje gespeeld. Dat is twee jaar geleden uiteindelijk ook een keertje gelukt voor de Rode Duivels en dat is natuurlijk altijd een moeilijke situatie."

Trainerspraat

De voormalige T2 van de nationale ploeg ziet alvast geen noemenswaardig probleem: "De spelers bij de nationale ploeg zijn rijp genoeg om het de topploegen heel erg moeilijk te maken op het WK. Hazard eventueel op de bank en Mertens er dan in? Dat is trainerspraat hé, dat is de mening van één welbepaalde coach. Ik vind dat sommige coaches altijd meer recht van spreken hebben, maar in dit concrete geval: laat het gebeuren bij de nationale ploeg toch maar over aan andere mensen." 

Borkelmans besluit: “Laat anderen kritiek geven want zelf kunnen die trainers ook niet tegen kritiek als anderen zich gaan bemoeien met hun opstelling. In het geval van Hein: hij heeft een moeilijk seizoen gekend en moet nu in eigen boezem kijken om te zien wat hij al dan niet verkeerd heeft gedaan. Weet je, ik heb het daar altijd moeilijk mee. Ik ben zelf iemand die heel weinig kritiek gaat uiten op ploegen als ik zie dat het ergens scheef gaat. Laat het gebeuren bij de Rode Duivels dan ook over aan de mensen die elke dag met die spelers werken."

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.