? Wat een palmares, de 9(!) titels van Zinedine Zidane bij Real Madrid

31 mei 2018 18:28

Drie keer op rij won hij de Champions League met Real Madrid. Nooit werd hem dat voorgedaan en het zal wellicht enige tijd duren eer dat huzarenstukje nog eens herhaald wordt. De successen van 2,5 jaar Zinedine Zidane bij Real per seizoen in beeld.

1. Champions League 2015/2016

Zinedine Zidane kwam aan in een moeilijk seizoen voor de Madridistas. Hij nam over van Rafa Benitez en kon tegen alle verwachtingen in het team naar de Champions League-finale leiden. Daar werd het na strafschoppen 5-3 voor Real. Drama voor Carrasco, die na zijn gelijkmaker euforisch zijn vriendin ging kussen.

2. Boerenjaar 2016/2017

Na het moeilijke 2015/2016, dat toch goedgemaakt werd met de overwinning in de Champions League, kwam een echt boerenjaar. Op de allerlaatste speeldag van het seizoen pakte Real Madrid de 33ste landstitel.

Real won ook de Europese Supercup en de Wereldbeker voor Clubs, maar de kers op de taart was ongetwijfeld de tweede overwinning in de Champions League op een rij. Juventus ging met 4-1 voor de bijl.

3. Spaanse Supercup en derde Champions League

Ook dit seizoen begon fantastisch voor Real met al een stevige waarschuwing voor Barcelona in de Spaanse Supercup.

We leken vertrokken voor opnieuw een spannende Daarna begon de motor echter wat te sputteren. Ongetwijfeld speelde dat mee in het afscheid van Zidane. De overwinning in de Champions League sloot zijn carrière bij Real af met negen titels. Wat een prachtig einde!

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Real Madrid
 
 
Reacties.