Bondscoach Ronald Koeman ziet Vormer al meteen uitblinken: "Hij was absoluut belangrijk, Ruud is geweldig aan de bal"

01 juni 2018 07:44

Na een belabberde eerste helft in Slowakije had Ronald Koeman genoeg gezien. Tijd om Ruud Vormer van de bank te halen en dat bleek een gouden zet. De aanjager van Club Brugge ontpopte zich ook bij Oranje meteen tot de man die het vuur aanwakkerde.

Dat zag ook de bondscoach, die na afloop complimenten in petto had voor zijn debutant uit de Belgische competitie: "Ruud Vormer was belangrijk voor ons, absoluut. Hij is geweldig aan de bal en heeft een goed overzicht. Maar Ruud heeft ook agressie in zijn spel." Net wat de ploeg nodig had na die slappe hap in de eerste helft. 

Rooskleurige toekomst bij Oranje

"Iedereen had in de tweede helft wel het idee had dat het niet weer zo'n helft kon zijn als die eerste. Ruud was na rust wel de aanjager en toonde zich balvast." De 30-jarige Vormer mag nu ook hopen op speelminuten tegen Italië en ook voor de toekomst ziet het er rooskleurig uit. 

Ronald Koeman was namelijk heel erg duidelijk tegenover de Nederlandse pers: "Ik heb Ruud niet geselecteerd met het idee dat hij niet goed genoeg is. Het was niet mijn idee om hem één keer de kans te geven en hem daarna niet meer op te roepen. Als je in die vier matchen die we gaan spelen een rol hebt en laat zien dat je heel bruikbaar bent, dan blijf je er gewoon bij. Dat geldt voor Ruud, maar ook voor anderen." Een geweldige boodschap die Vormer maar wat graag zal horen...

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Nederland \\ Slovakije
 
 
Reacties.